Restoran Zlatni klas Otrovanec dobitnik velikog priznanja utjecajnog francuskog vodiča Gault & Millau

Restoran Zlatni klas Otrovanec dobio je priznanje “Gault & Millau”, pa je tako uvršten u rang vrhunskih restorana ne samo s područja Republike Hrvatske već i ostalih zemalja diljem Europe, ali i šire. Uz dobivenih 12 od maksimalnih 20 bodova, Zlatni klas smješten je među 202 najbolja restorana u Hrvatskoj.

Princip je da u nekoliko navrata dolaze tajni gosti i ocjenjuju hranu, ljubaznost, posluživanje, ukuse, originalnost u kulinarstvu, lokaciju, odnosno sve potrebne parametre koji su potrebni da se restoran može uvrstiti u popis.

-Ugostitelju svako priznanje daje vjetar u leđa, pogotovo osoblju, ljudima koji čine tim. Zahvaljujemo se i tajnim gostima, ali i svim gostima koji čine priču Zlatni klas i našem osoblju koji radi odličan posao. Naša je misija da gosti budu zadovoljni – rekao je vlasnik Zlatnog klasa Bernard Tkalčec.

“Gault & Millau” je prestižni francuski vodič za restorane kojeg su utemeljili slavni kritičari restorana Henri Gault i Christian Millau 1965. godine. Gault & Millau ocjenjuje na skali od 1 do 20, pri čemu je 20 najviši broj bodova. Restorani s ispod 10 bodova rijetko se navode, a bodovi se dodjeljuju na temelju kvalitete hrane, uz komentare o usluzi, cijeni ili atmosferi restorana posebno.

Na temelju ove ocjene, restorani visokog ranga mogu prikazati jedan do četiri toquea/kuharske kapice.

Recenziju možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, ib, foto: M. Rođak)